Nice, Rivieraen, kunst og kultur, solrike dager, morgenbad, samt velsmakende måltider med andre som har samme interesse. Fremkomstmiddel: Sykkel.
Høres deilig ut, sier du? Ja, det var deilig – og svært vellykket.

I juni 2015 arrangerte PINUS TRAVEL en gruppereise for 15 personer. Stikkord for reisen var sykkel og kultur. På sykkelsetet ble kunst- og kulturinteresserte tatt med til noen av de mest severdige attraksjoner som nice-området kan by på. Med lokalkjent guide, som også behersket fransk, ble gruppen ledet trygt rundt fra den ene opplevelsen til den andre.

Gruppen ble fraktet med buss til hotellet i Cagnes sur Mer. Det lille og intime hotellet, som lå kort vei fra flyplassen i Nice, var basen for 4 dagers opplevelser. Ved å velge primo juni som reiseperiode, kunne en nærmest garantere stabilt sommervær.

Siden kunst- og kultur skulle være hovedfokus disse junidagene, ble det ikke lagt opp til altfor krevende sykkelturer. Med leid sykkel fra stedets sykkelforretning ble det dagsturer på 20-40km. Godt utbygde sykkeltraseer i området gjorde at gruppen for en stor del ble spart for stor og farlig trafikk.

kulturreise_sykkel01

Nice-området har som nevnt, svært mye å by på for en kunst-og kulturinteressert. Våre valg for gruppen var disse:

Museene til Marc Chagal og Henri Matisse i Nice. Sistnevnte fant vi høyt oppe i byen, mitt blant oliventrær og romerske ruiner etter både bad og arene. Denne dagen ble kombinert med god lunsj i byens gågate og en tur innom gamlebyen.

Foundation Maeght blir vurdert som et av verdens mest attraktive museer for samtidskunst. Dette stedet, som ligger på en furukolle litt ovenfor kystområdet, måtte besøkes. Da var vi også nær middelalderbyen St. Paul de Vence. Denne gamle byen er det vanskelig å beskrive. Den måtte bare oppleves. Kulturdagen var ikke ferdig med det. Etter en lunsj, der vi fikk nyte en herlig utsikt, bar det videre oppover til Chapelle Matisse. Dette lille kapellet i Vence beskrev Matisse selv som sitt hovedverk.

Den siste dagen førte oss til Biot og Antibes. Biot har en lang tradisjon hva angår glassproduksjon – både bruks- og kunstglass. Vi fikk se glasskunstnerne i arbeid, og like ved fantes glasskunst som blir vurdert som noe av verdens fineste. På veien mot Antibes lå Fernand Legers museum og ventet på oss, før vi tråkket oss til Picassos museum i Antibes. Lunsj i gamlebyen hørte selvsagt med.

Vårt lille hotell lå like ved strandpromenaden, noe som inviterte til bading både morgen og kveld. Felles middag ble inntatt på en terrasse med fantastisk utsikt over Middelhavet.

Ingen sure miner, og en gruppe som gikk veldig godt sammen, og bidro til godt humør og hyggelig prat.

Interessert? Ny tur planlegges, så ta kontakt.

Motta nyheter fra oss

No spam guarantee.